Συμμετοχή του Σχολείου μας στη 2η Αθλητική Μαθητιάδα Εκκλησιαστικών Σχολείων που πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα.

2η Αθλητική Μαθητιάδα Εκκλησιαστικών Σχολείων

Κατά το τριήμερο 28, 29 και 30 Απριλίου 2017 διεξήχθη στη Φλώρινα η 2η Αθλητική Μαθητιάδα των Εκκλησιαστικών Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης. Η εν λόγω διοργάνωση απετέλεσε μία από τις Δράσεις οι οποίες ξεκίνησαν από την προηγούμενη σχολική χρονιά, 2015-2016, με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του ΥΠ.Π.Ε.Θ.. Τη φιλοξενία και οργάνωση αυτού του μεγάλου, για την εκπαιδευτική μας κοινότητα, γεγονότος ανέλαβε το επιχώριο Εκκλησιαστικό Σχολείο, με πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του ΓΕΕΛ-Γυμνασίου Φλώρινας κ. Γεώργιο Δημητριάδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους αγώνες έλαβε μέρος, εκτός συναγωνισμού, και ένα ομόδοξο σχολείο από το εξωτερικό. Πρόκειται για το Εκκλησιαστικό Σχολείο της πόλης Foca του σερβικού τομέα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης. Μάλιστα, η χαρά για το «διεθνικόν» των αγώνων έγινε ακόμη μεγαλύτερη για το Σχολείο μας όταν μάθαμε ότι Σέρβοι εκπαιδευτικοί από τους συνοδούς της ομάδας είχαν φοιτήσει στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Κιλκίς, έχοντας καθηγητή τους, τότε, τον φιλόλογο κ. Καλαντζή Χρήστο, εκπαιδευτικό, σήμερα, του ΓΕΕΛ–Γυμνασίου Λαμίας.

Το Σχολείο μας, το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμίας, συμμετείχε στη Συνάντηση με ομάδα μαθητών του. Μαθητές τόσο του Γυμνασίου όσο και του Λυκείου πήραν μέρος στα αθλήματα του ανωμάλου δρόμου και του ποδοσφαίρου. Μάλιστα, στον αγώνα ανωμάλου δρόμου ένας από τους μαθητές μας, ο Γεώργιος Κατσαντώνης της Α΄ Γυμνασίου, κατάφερε να κατακτήσει την τέταρτη θέση. Επιπλέον, τρείς από τους μαθητές μας είχαν την ικανοποίηση της συμμετοχής στον αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο(!!!). Έπαιξαν στη μικτή ομάδα που αντιμετώπισε σε φιλικό αγώνα το Εκκλησιαστικό Σχολείο της Foca.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Σχολείου Φλώρινας, κ. Νικόλαο Κολομπότσιο, τον πρόεδρο και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, όλους τους εκπαιδευτικούς του ακριτικού σχολείου καθώς και όλους τους καθ’ οιονδήποτε τρόπο εμπλακέντες, για τη ζεστή φιλοξενία την οποία μας επιφύλαξαν, και συγχαίρουμε για την άψογη διοργάνωση!

Πάντα τέτοια!

Αφίσα

Φωτογραφίες