Επιτυχίες των μαθητών της Γ Τάξης Λυκείου του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017.

Ta agatha kopois ktontai

Τα αγαθά κόποις κτώνται

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας με τις βάσεις εισαγωγής στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναμένεται κάθε χρόνο με εύλογη αγωνία από ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Είναι η πολυαναμενόμενη ανταμοιβή για τους κόπους μαθητών και καθηγητών.

Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Λαμίας έχει κάθε λόγο να χαίρεται με τα φετινά αποτελέσματα. Οι μαθητές μας κατάφεραν να πετύχουν στο Πανεπιστήμιο και από μαθητές να γίνουν φοιτητές.

Μάλιστα μας χαροποίησε ιδιαίτερα η επιτυχία και μαθητών μας οι οποίοι, ενώ είχαν αποφοιτήσει την προηγούμενη σχολική χρονιά (2015-2016), δεν είχαν καταφέρει πέρυσι να περάσουν σε κάποια Σχολή. Το κατάφεραν φέτος, οπότε θα μπορούσαμε να πούμε το «τέλος καλό, όλα καλά».

Αναλυτικά οι επιτυχίες των μαθητών μας έχουν ως εξής:

Απόφοιτοι σχολικού έτους 2016-17

  • Αγγελούσης Χρήστος: Πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων Αθήνας, Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών.
  • Παπαδημητρίου Κωνσταντίνος: Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών, Κομοτηνή, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
  • Παπακώστας Ιωάννης: Πρόγραμμα Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής, Ηράκλειο, Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τους επτά (7) μαθητές μας οι οποίοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, θα μπορούσαν να έχουν περάσει ακόμη τρεις, δηλαδή οι έξι από τους επτά, αλλά δεν θέλησαν να δηλώσουν όλες τις Σχολές που εδικαιούντο.

Απόφοιτοι σχολικού έτους 2015-16

  • Δέδες Κωνσταντίνος: Θεολογική Σχολή (Τμήμα Θεολογίας), Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  • Πολύζος Άγγελος: Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών, Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, 2ος μεταξύ των επιτυχόντων από όλα τα Εκκλησιαστικά Σχολεία της χώρας.

Συγχαίρουμε τους επιτυχόντες μαθητές μας και τους καλούμε να μην λησμονήσουν ποτέ το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας και όσα τους προσέφερε. Τους ευχόμαστε να έχουν πάντα επιτυχίες στη ζωή τους, με τις ευχές των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης να τους συντροφεύουν, να τους καθοδηγούν και να τους προστατεύουν.

Πάντα τέτοια!