Βράβευση μαθητών της Σχολής μας στον Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό του Τομέα Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Vravevsi apo ton EES

Δεύτερο βραβείο για το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο Λαμίας στον Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό του Τομέα Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού!

Με περισσή χαρά και υπερηφάνεια το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας ανακοινώνει ακόμη μία διάκριση της σχολικής μας κοινότητας σε διαγωνισμό! Πρόκειται για την βράβευση μαθητών της Β΄ τάξης του Γυμνασίου μας στον Πανελλήνιο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό που είχε προκηρύξει ο Τομέας Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με θέμα «Ο εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού μέσα από τα παιδικά μάτια».

Συγκεκριμένα, απέσπασαν το 2ο βραβείο οι μαθητές της Β΄ τάξης του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου μας Αλταουάλ Μοχιέμπ (Γεώργιος), Βελαώρας Φώτιος, Καραμίντζος Μιχαήλ, Ταρλαντάς Εμμανουήλ, Τσώνος Σωτήριος και Χριστόπουλος Νικόλαος. Τα παιδιά, με την εμπνευσμένη καθοδήγηση της υπεύθυνης εκπαιδευτικού του Σχολείου μας στο μάθημα «Βυζαντινή Εικονογραφία» κ. Ζωής Καραμαλίγκα, φιλοτέχνησαν ομαδικά έναν εξαιρετικό πίνακα ζωγραφικής, αναδεικνύοντας δημιουργικά, με το έργο τους αυτό, την αξία του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης.

Η τελετή απονομής των βραβείων και επαίνων του εν λόγω μαθητικού διαγωνισμού έλαβε χώρα το Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022 και ώρα 19:30΄ στο Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών. Το βραβείο και τους επαίνους των μαθητών παρέλαβε ο Διευθυντής του Σχολείου μας κ. Ιωάννης Ζαχαράκης, θεολόγος. Επιβάλλεται να αναφερθεί ότι ο διοργανωτής Ερυθρός Σταυρός μερίμνησε ευγενώς και για τα Σχολεία τα οποία παρότρυναν τους μαθητές τους να λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό, δωρίζοντας από ένα drone σε κάθε Σχολείο που διακρίθηκε!

Συγχαίρουμε ολοκαρδίως όλους τους συντελεστές αυτής της μεγάλης επιτυχίας και προτρέπουμε όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας να αγωνίζονται πάντα με θάρρος, αποφασιστικότητα και ήθος για κατά Θεόν προκοπή και επίτευξη των στόχων τους, έχοντας τις μεσιτείες των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, εφόρων και κραταιών προστατών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και της εκατόχρονης Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας μαζί, πλέον, με τις μεσιτείες του προ ημερών αγιοκαταχθέντος Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, ο οποίος επί δεκαετίες υπήρξε ιλαρή παρηγορία μαθητών και καθηγητών της Σχολής μας!