Διδακτική επίσκεψη των μαθητών του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, τη σχολική χρονιά 2015-16.

Διδακτική επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγάθωνος

I.M.Agathonos

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 το Σχολείο μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, με αφορμή τα δέκα χρόνια από την ανακομιδή του Οσίου γέροντος Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου. Μαθητές και καθηγητές παρακολούθησαν σε κλίμα κατάνυξης την αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Νικόλαο, όπως και την εις Διάκονον χειροτονία του αδελφού της Μονής, μοναχού Ιερεμίου, αγαπητού μαθητή του Σχολείου μας.

Οι μαθητές μας επιπλέον είχαν την ευκαιρία να πάρουν την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος επισκέφθηκε τη Μονή για προσκυνήσει το σκήνωμα του οσίου γέροντος Βησσαρίωνος. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας μαθητές και καθηγητές απόλαυσαν τα πλούσια εδέσματα που πρόσφεραν με αγάπη οι μοναχοί στους εκατοντάδες επισκέπτες, οι οποίοι είχαν κατακλύσει από νωρίς την Ιερά Μονή.

Στη συνέχεια, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να χαρούν το φυσικό περιβάλλον και να επισκεφθούν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στις αίθουσες του οποίου εκτίθενται τα κυριότερα είδη της πανίδας και της χλωρίδας του Εθνικού Δρυμού της Οίτης.

Επιστρέφοντας, έγινε μια σύντομη στάση στη γραφική Λουτρόπολη της Υπάτης, όπου όλοι μας απόλαυσαν τον καφέ και την ηλιόλουστη ημέρα.