Διδακτική επίσκεψη των μαθητών του σχολείου στην Ι.Μ. Μεταμορφώσεως και στα Καμένα Βούρλα, τη σχολική χρονιά 2015-16.

Διδακτική επίσκεψη στην Ι.Μ. Μεταμορφώσεως και στα Καμένα Βούρλα

Στις 5 Νοεμβρίου 2015, ημέρα Πέμπτη, το Σχολείο μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στην Ι. Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Καμένα Βούρλα. Στην επίσκεψη συμμετείχαν οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, ο Διευθυντής του Σχολείου και οι καθηγητές.

Αναχωρήσαμε στις 08:30 το πρωί, με τουριστικό λεωφορείο και καιρό ηλιόλουστο που υποσχόταν μια ωραία περιήγηση. Αρχικός μας προορισμός, η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος που βρίσκεται πάνω από τη λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων, σε υψόμετρο 320μ. με θέα πανοραμική, απ’ όπου κανείς αγναντεύει το βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, τη Β. Εύβοια και την Ανατολική Φθιώτιδα.

Οι μαθητές μας και οι καθηγητές άκουσαν με προσοχή την ιστορία της που ξεκινά απ’ τον 11ο αιώνα – υπάρχουν βέβαια και μαρμάρινα θραύσματα των προχριστιανικών κλασικών χρόνων. Το μοναστήρι ανακατασκευάστηκε τον 16ο αιώνα, μετά από καταστροφή. Το Καθολικό του είναι χτισμένο σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής. Οι τοιχογραφίες είναι της περιόδου 1730-1760 με ενδιαφέρον θρησκευτικό και εικαστικό.

Τελικός προορισμός τα Καμένα Βούρλα, όπου οι μαθητές είχαν στη διάθεσή τους δύο ώρες για να κάνουν βόλτα στην παραλία και να απολαύσουν τα τοπικά εδέσματα από ένα πλήθος καφετεριών και ζαχαροπλαστείων. Μερικοί μάλιστα μαθητές έδειξαν και το «αλιευτικό» τους ταλέντο, αφού το μεσημέρι –την ώρα της συγκέντρωσης– παρουσιάστηκαν περιχαρείς κρατώντας ψάρια και χταπόδια προς έκπληξη όλων μας!

Γυρίσαμε χαρούμενοι με σχέδια καινούριων αποδράσεων, διδακτικών και ψυχαγωγικών, στο μέλλον.

Φωτογραφίες