Χειροθεσία μαθητών του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας σε αναγνώστες, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο.

Χειροθεσιών αναγνωστών συνέχεια …

Είναι παγκοίνως γνωστό ότι η Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας, κατά την εκατονταετή πορεία της στο στίβο της εκπαίδευσης, υπήρξε η τροφός Σχολή πάρα πολλών κληρικών, υπήρξε, όπως λέει ο λαός μας, «παπαδοσχολή». Σεμνύνεται το Σχολείο μας για πλειάδα αποφοίτων του οι οποίοι έχουν υπηρετήσει και υπηρετούν την Εκκλησία του Χριστού, το λαό του Θεού.

Ακόμη και σήμερα, που το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμίας δεν είναι αμιγώς Ιερατική Σχολή, εξακολουθεί να τροφοδοτεί την Εκκλησία με κληρικούς αλλά και λαϊκά στελέχη.

Την ημέρα, λοιπόν, της εορτής του Αγίου Στυλιανού, προστάτου των παίδων, ημέρα κατά την οποία πανηγυρίζει το Σχολείο μας εφ' όσον ο ναός μας τιμάται στον Άγιο Στυλιανό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και πρόεδρος της Σχολικής μας Εφορείας κ. Νικόλαος, χειροθέτησε αναγνώστη τον μαθητή της Α' τάξης του Λυκείου μας Ταξιάρχη-Μιχαήλ Παναγιωτόπουλο, από τα Βασιλικά Υπάτης.

Υπήρξε όμως και συνέχεια. Η Σχολή μας δεν σταματά να «γεννά» μαθητές οι οποίοι έχουν πόθο να υπηρετήσουν από ποικίλες θέσεις την Εκκλησία του Χριστού. Έτσι, λίγες ημέρες αργότερα, ακολούθησε νέα χειροθεσία. Ο μαθητής της Β' τάξης του Λυκείου μας Ευστάθιος-Μάριος Δράμαλης, από τη Λαμία, προστέθηκε στη χορεία των αναγνωστών της Μητροπόλεώς μας. Η χειροθεσία του έγινε το Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018, στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Λαμίας.

Ο τελευταίος, προς το παρόν, κρίκος στην αλυσίδα προσετέθη λίγες ημέρες αργότερα. Ένας από τους αποφοίτους μας του έτους 2014-2015, ο κ. Κωνσταντίνος Μπήτος, από τη Λαμία χειροθετήθηκε και αυτός αναγνώστης. Το χαρμόσυνο γεγονός έλαβε χώρα στις 30 Δεκεμβρίου 2018 στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Παγκρατίου Λαμίας.

Ευχόμαστε, στους μεν τρεις αναγνώστες μας, με τις μεσιτείες των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, εφόρων και προστατών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, να είναι πάντα άξιοι και να υπηρετούν την Εκκλησία με φόβο Θεού, στη δε Σχολή μας ευχόμαστε να εξακολουθήσει για πολλά ακόμη χρόνια να υπηρετεί την Εκκλησία του Χριστού, το λαό του Θεού, την πατρίδα!

Βίντεο

Φωτογραφίες

Εικόνα {{$index + 1}}: {{picsDesc[$index]}}