Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στο Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμίας, την Παρασκευή 24-3-2017.

Εορτασμός Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου

Στις 24 Μαρτίου 2017, ημέρα Παρασκευή, το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμίας τίμησε τη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου: τόσο την εθνική επέτειο της Επανάστασης του 1821 όσο και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, συμφωνώντας με τον λαϊκό στιχουργό που φροντίζει να κρατά ζωντανή τη μνήμη:

Χαρά που το 'χουν τα βουνά, τα κάστρα περηφάνια,
γιατί γιορτάζει η Παναγιά, γιορτάζει και η πατρίδα!

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε με σεμνότητα και απλότητα, όπως αρμόζει άλλωστε στην περίσταση, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας. Οι μαθητές μας παρουσίασαν επίκαιρα ποιήματα και πεζά κείμενα, εμπνευσμένα από τον αγώνα που έδωσαν οι πρόγονοί μας για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία, υπενθυμίζοντας έτσι σε όλους τους παρευρισκομένους ότι η ελευθερία κατακτάται με αγώνα και θυσίες, αψηφώντας τον θάνατο, παραμερίζοντας την ιδιοτέλεια και το προσωπικό συμφέρον. Δεν χρειάζεται, ασφαλώς, να τονίσουμε ότι σε, επίσης θυσιαστικό, αγώνα για την ελευθερία από άλλα δεσμά, τα δεσμά του Πονηρού, καλεί τους ανθρώπους και ο Χριστός, την κάθοδο του οποίου στον κόσμο ευαγγελίσθηκε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παναγία τέτοιες ημέρες, δύο χιλιάδες χρόνια πριν. Ήταν λοιπόν δυνατό μια τέτοια γιορτή, διπλή, να μην τιμηθεί από το Σχολείο μας όπως της έπρεπε;

Στο τέλος της εορτής, ο Διευθυντής του σχολείου μας κ. Ιωάννης Ζαχαράκης, θεολόγος, πήρε τον λόγο, εξαίροντας με συντομία τη σημασία της επετείου και ευχαριστώντας την κ. Μαρία Νάστου, φιλόλογο του ΓΕΕΛ–Γυμνασίου Λαμίας, η οποία είχε την επιμέλεια της γιορτής και την κ. Γούση Βασιλική, καθηγήτρια Μουσικής του Σχολείου μας, που είχε την επιμέλεια της χορωδίας, η οποία απέδωσε με επιτυχία επίκαιρους ύμνους και τραγούδια.

Τη γιορτή μας τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί γονείς μαθητών μας, ενώ ακολούθησε φιλόφρον κέρασμα εκ μέρους του Σχολείου προς όλους τους παρευρεθέντες.

Ζήτω η Ελλάδα!

Φωτογραφίες

Εικόνα {{$index + 1}}