Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της βίας στο Σχολείο

         Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μία αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού που εκδηλώνονται μεταξύ και εναντίον των μαθητών. Στόχος είναι ο περιορισμός των διαύλων εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και η μείωση των αρνητικών συνεπειών στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Μέσα στο πλαίσιο ενημέρωσης και επικοινωνίας, με σκοπό την αποτροπή της σχολικής βίας και του εκφοβισμού τόσο ευρύτερα όσο και στη σχολική μας κοινότητα, ο Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Εστίας αρχιμ. π. Ηρωδίων Ρίζος, θεολόγος, ιεροκήρυκας και πνευματικός της Μητροπόλεώς μας, σε μια σύντονη παρέμβασή του, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη βία την οποία δέχθηκε περισσότερο από τον καθένα ο ίδιος ο Χριστός μας, ενώ προέτρεψε συγχρόνως τους μαθητές μας να αποβάλουν κάθε μορφή βίας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους.

Στη συνέχεια, ακολούθησε προβολή μιας συναφούς με το θέμα ταινίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας. Η υπόθεση της ταινίας αναδείκνυε το ζήτημα των ρατσιστικών και βίαιων εκδηλώσεων που -δυστυχώς- πολλές φορές δηλητηριάζουν τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, αλλά και την ανάγκη για σφυρηλάτηση υγιών διαπροσωπικών σχέσεων ανάμεσα στα μέλη μιας σχολικής κοινότητας.

Έγινε κατανοητό ότι η βία και ο εκφοβισμός πρέπει να εκλείψουν από όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες! Μόνο έτσι η κοινωνία μας θα οδηγηθεί σε πρόοδο και ευημερία.

«μισε γρ θες τν βίαν, τ κτητ δ

κτσθαι κελεύει πάντας οκ ς ρπαγάς.»

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ, λένη στ. 903-904

 

WONDER Trailer (2017)