Την Τετάρτη 09-11-2016 το σχολείο μας εόρτασε τον προστάτη της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης Άγιο Νεκτάριο τον εν Αιγίνη.

Στις 9 Νοεμβρίου 2016, ημέρα Τετάρτη, το Σχολείο μας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, Μητροπολίτου Πενταπόλεως του θαυματουργού. Ο Άγιος Νεκτάριος είναι ο προστάτης της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, εφ’ όσον διετέλεσε Διευθυντής της Ριζαρείου Σχολής.

Ανήμερα της εορτής, στον Ιερό Ναό του Σχολείου μας, τελέσθηκε όρθρος, θεία λειτουργία και αρτοκλασία με τη συμμετοχή όχι μόνο της σχολικής μας κοινότητας αλλά και κατοίκων της συνοικίας μας.

Σε εκδήλωση που ακολούθησε στην αίθουσα τελετών του Σχολείου, ο ομιλητής, π. Χρυσόστομος Τσουκαλαδέλης, θεολόγος εκπαιδευτικός του Σχολείου μας, αναφέρθηκε στον βίο και τα θαύματα του Αγίου Νεκταρίου. Την ομιλία υποστήριξε τεχνικά ο π. Δωρόθεος Αγγέλης με μία πολύ φροντισμένη προβολή φωτογραφιών και άλλων στοιχείων στην οθόνη. Η όλη εκδήλωση πλαισιώθηκε με ύμνους τους οποίους έψαλε ο μαθητής της Β΄ Λυκείου Αλέξανδρος Βλαχόπουλος.

Ευχόμαστε ο Άγιος Νεκτάριος να σκέπει και να προστατεύει το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμίας, καθώς και όλα τα σχολεία μας!

Παρουσίαση
Φωτογραφίες