Αγιασμός στην Εκκλησιαστική Σχολή της Λαμίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.

Αγιασμός στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμίας

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, 2019-20, χτύπησε και φέτος και πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμίας. Αυτή τη φορά σε φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, αφού ιδιαίτερα αισθητή υπήρξε η απουσία του μακαριστού Ποιμενάρχη μας κυρού Νικολάου, ο οποίος παρίστατο κάθε χρόνο αυτή τη μέρα στο σχολείο μας. Αντ' αυτού τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, συνεπικουρούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεώς Φθιώτιδος Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Νεόφυτο Ραφαηλίδη, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Γερμανό Γιαντσίδη και ιερείς της πόλεώς μας, οι περισσότεροι των οποίων τυγχάνουν απόφοιτοι της Σχολής μας.

Παρόντες στην τελετή ήταν και εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης: ο Αντιπεριφεριεάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Ηλίας Κυρμανίδης, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας, Καινοτομίας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λαμιέων κ. Αθανάσιος Παπαχρήστος, η Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαιδεύσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ελένη Μπενιάτα, ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαιδεύσης Φθιώτιδος κ. Σπύρος Πιλιτζίδης, ο Οργανωτικός Συντονιστής του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Στερεάς Ελλάδας κ. Χρίστος Μαρκαντώνης, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου των Θεολόγων του ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας κ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου των Δασκάλων του ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας κ. Αθανάσιος Τσαπρούνης, ο Διευθυντής του 6ου Λυκείου Λαμίας κ. Δημήτριος Φύκας.

Παρέστησαν επίσης σύσσωμος ο Σύλλογος των Καθηγητών της Σχολής, ο Διευθυντής της Περιφερειακής Εκκλησιαστικής Εστίας Λαμίας της Ιεράς Μητροπόλεως μας κ. Πέτρος Κόρδας, ο πρώην Σχολάρχης της Εκκλησιαστικής μας Σχολής κ. Στυλιανός Μαστρογιάννης, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Μαγνησίας, παλαιοί απόφοιτοι της Σχολής μας, γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας και το προσωπικό του Σχολείου.

Τον Σεβασμιώτατο κ. Ιγνάτιο και όλους τους παρευρισκομένους καλωσόρισε με προσφώνησή του ο Διευθυντής κ. Ιωάννης Ζαχαράκης, μνημονεύοντας τον εκλιπόντα Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο και εκφράζοντας έπειτα τη χαρά του για την παρουσία τους στον Αγιασμό του Σχολείου. Ευχές απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Ηλίας Κυρμανίδης, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, η Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ελένη Μπενιάτα, ενώ τον κύκλο έκλεισε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος με συγκίνηση αναφέρθηκε στον μακαριστό κυρό Νικόλαο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εκατόχρονη ιστορία και προσφορά, κατά την πάροδο τόσου χρόνου, της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, απευθύνοντας αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.

Μετά το πέρας της τελετής του αγιασμού οι παρευρισκόμενοι συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής για να απολαύσουν ένα μικρό κέρασμα, ενώ σε δύο οθόνες προβαλλόταν βίντεο με φωτογραφικά στιγμιότυπα από την ιστορία και τις δραστηριότητες του Σχολείου μας.

Αμέσως μετά, ο Διευθυντής μας κ. Ιωάννης Ζαχαράκης ξενάγησε τον Σεβασμιώτατο Τοποτηρητή της Ι.Μ. Φθιώτιδος κ. Ιγνάτιο στους χώρους του Σχολείου μας. Ο κ. Ιγνάτιος, επισκεπτόμενος για πρώτη φορά το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας, είδε από κοντά την πλουσιότατη Βιβλιοθήκη, το καλά εξοπλισμένο Εργαστήριο Πληροφορικής, τα Γραφεία Διευθυντή, εκπαιδευτικών και Γραμματείας, τους χώρους της Π.Ε. Εστίας (Οικοτροφείο), τους χώρους αθλοπαιδιών οι οποίοι, προ ενός μόλις έτους, ανακατασκευάσθηκαν εκ βάθρων δαπάναις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, το Παρεκκλήσι του Αγίου Στυλιανού, κραταιού προστάτου της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, τον ωραίο κήπο τον οποίο χαίρονται μαθητές και καθηγητές καθημερινά. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίησή του για όσα είδε και ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή συνέχεια στο έργο του Σχολείου μας.

Ευχαριστούμε όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και ευχόμαστε για μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Φωτογραφίες