Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στο Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμίας, την Παρασκευή 22-3-2019.

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου

Στις 22 Μαρτίου 2019, ημέρα Παρασκευή, η σχολική μας κοινότητα συγκεντρώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου προκειμένου να τιμήσει την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Αφού αναγνώσθηκε το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων η υπεύθυνη της γιορτής, φιλόλογος κ. Νάτσιου Θεοδώρα-Μαρία, εκφώνησε τον Πανηγυρικό Λόγο της ημέρας.

Στη συνέχεια ήλθε η ώρα των μαθητών. Η συμμετοχή τους ξεκίνησε με τον ύμνο προς την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Παναγία μας, της οποίας ο Ευαγγελισμός συνεορτάζεται με την επέτειο της Μεγάλης Ελληνικής Επανάστασης του 1821 κατά των Τούρκων. Μετά το «Τη Υπερμάχω» οι μαθητές μας απήγγειλαν ποιήματα και ανέγνωσαν πεζά κείμενα τα οποία παρουσίαζαν τη μεγάλη, διπλή γιορτή της ορθόδοξης Ελλάδας σε όλο της το μεγαλείο. Και βέβαια, η γιορτή διανθίσθηκε μελωδικά με επίκαιρους ύμνους και τραγούδια από την χορωδία μας υπό τη διεύθυνση της κ. Βασιλικής Γούση, η οποία είναι η καθηγήτρια Μουσικής του Σχολείου μας.

Και επειδή τα εντυπωσιακότερα φυλάγονται πάντα για το τέλος, αμέσως μετά τις απαγγελίες και τα τραγούδια, ομάδα μαθητών του Σχολείου μας χόρεψε παραδοσιακούς χορούς, οι οποίοι ενθουσίασαν όλους τους παρευρισκομένους. Φυσικά, ο εορτασμός της επετείου έκλεισε, όπως πάντα, με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ημέρα Δευτέρα, η συμμετοχή του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας στην εθνική εορτή ολοκληρώθηκε με την παρέλαση των μαθητών μας, υπό της ευθύνη της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας κ. Βασιλικής Χαΐλη-Μαδούρα. Η ομάδα μας εντυπωσίασε με την παρουσία της στη μεγάλη παρέλαση στο κέντρο της Λαμίας, την οποία παρακολούθησαν οι συμπολίτες μας που είχαν κατακλύσει το χώρο. Και, ασφαλώς, τεχνολογίας ένεκα, ακόμη περισσότεροι είδαν την παρέλαση από την τηλεόραση.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Διδασκόντων του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου-Γυμνασίου Λαμίας συγχαίρουν τους μαθητές του Σχολείου για την επιτυχή συμμετοχή τους στην τιμή της μεγάλης διπλής γιορτής της Ελλάδας, καθώς και τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς για την άψογη διοργάνωση αυτής της παρουσίας μας.

Βίντεο

Φωτογραφίες

Εικόνα {{$index + 1}}