Στις 27 Οκτωβρίου 2017 στο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Εορτασμός Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου

Στις 27 Οκτωβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή, στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο–Γυμνάσιο Λαμίας πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 με μία συγκινητική σχολική εκδήλωση.

Οι μαθητές μας παρουσίασαν με ποιήματα, πεζά και τραγούδια τον επικό αγώνα των Ελλήνων ενάντια στον ιταλικό επεκτατισμό, αλλά και τη σθεναρή αντίσταση του λαού μας απέναντι στη γερμανική κατοχή. Ξεχώρισαν και συγκίνησαν ιδιαίτερα τα τραγούδια της χορωδίας μας, αλλά και η θεατρική απόδοση των «Πιτσιρίκων» του Δημ. Ψαθά.

Κατά τη διάρκεια της εορτής, ο Διευθυντής του Σχολείου μας κ. Ιωάννης Ζαχαράκης παρέδωσε τη Σημαία στον μαθητή της Γ' τάξης του Λυκείου Εμμανουήλ Ελ Ζαχέντ, ενώ αναγνώσθηκε η απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων για τους παραστάτες της φετινής σχολικής χρονιάς. Παραστάτες είναι οι μαθητές: Δημήτριος Κιάφας (Α' Γυμνασίου), Γεώργιος Κατσαντώνης (Β' Γυμνασίου), Ταξιάρχης-Μιχαήλ Παναγιωτόπουλος (Γ' Γυμνασίου), Παναγιώτης Καρακικές (Α' Λυκείου), Απόστολος-Δημήτριος Βινιόλλη (Β' Λυκείου).

Επίσης, επιδόθηκαν αριστεία και βραβεία στους αριστεύσαντες και πρωτεύσαντες μαθητές του σχολικού έτους 2016-2017. Παράλληλα, απονεμήθηκε προφορικός έπαινος στους μαθητές και αποφοίτους μας, οι οποίοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Ιουνίου 2017 πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ανώτατα τεχνολογικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Τέλος, όπως κάθε χρόνο, επιδόθηκαν αριστεία προόδου μετά χρηματικών επάθλων εις μνήμην του π. Λάμπρου Στ. Τσέτσου, εφημερίου εν ζωή του Ι. Ν. Αγ. Αναργύρων Νέου Αργυρίου Ευρυτανίας. Τα αριστεία χρηματοδοτούνται για το σχολικό έτος 2016-2017 από την Ιερά Μονή Αγάθωνος, στη μνήμη του μακαριστού γέροντα π. Δαμασκηνού Θ. Ζαχαράκη, ο οποίος με πρωτοβουλία του τα καθιέρωσε και τα χρηματοδότησε μέχρι και την κοίμησή του (23 Ιουνίου 2017).

Την επόμενη ημέρα Διευθυντής, εκπαιδευτικοί και μαθητές μας συμμετείχαν στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, παρακολούθησαν την Επίσημη Δοξολογία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Νικολάου. Στη συνέχεια οι μαθητές μας έλαβαν μέρος στην καθιερωμένη παρέλαση στο κέντρο της πόλης.

Όλοι οι συμμετέχοντες στις εορταστικές εκδηλώσεις αξίζουν θερμά συγχαρητήρια! Οι αγώνες των προγόνων μας πρέπει πάντα να μας παραδειγματίζουν και να μας καθοδηγούν!

Φωτογραφίες