Το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας υποδέχθηκε μια ακόμη φορά και με μεγάλη χαρά τους απόφοιτους της σχολικής χρονιάς 1989-90.

Συνάντηση αποφοίτων 1989-1990

Παραμονές Χριστουγέννων και η Σχολή μας υποδέχθηκε με ανοιχτές αγκάλες, για μία ακόμη χρονιά, αγαπημένους αποφοίτους, αγαπημένους ανθρώπους! Οι απόφοιτοι της σχολικής χρονιάς 1989-1990, τηρώντας το έθιμο πολλών ετών, επισκέφθηκαν το Εκκλησιαστικό Σχολείο της Λαμίας το απόγευμα της 15ης Δεκεμβρίου 2018, επιβεβαιώνοντας την αγάπη τους και την ευγνωμοσύνη τους προς την «τροφό» Σχολή και εκφράζοντας την πεποίθησή τους ότι υπάρχει και θα υπάρχει μέλλον γι' αυτή! Μαζί τους, καθηγητές «παλιοί» και «νέοι».

Η όμορφη συντροφιά, ανέσυρε αναμνήσεις, μοιράστηκε συναισθήματα, αναπόλησε, ενημερώθηκε, αστειεύτηκε, κατέθεσε εμπειρίες και γνώσεις με τη συνοδεία κερασμάτων και ηδύποτων στον γνώριμο και πάντα φιλόξενο χώρο του Σχολείου μας. Οι απόφοιτοι, που πάντα νοσταλγούν και εκτιμούν τη συμβολή της Σχολής στη ζωή τους, πρόσφεραν στους μαθητές μας δώρα-αντίδωρα ψυχής, τα οποία διανεμήθηκαν την επόμενη μέρα και έγιναν αποδεκτά με χαρά, αλλά και περιέργεια για τους ...παλιούς, από τους μαθητές μας.

Ακολούθως, εκκλησιαστήκαμε όλοι μαζί στο εκκλησάκι μας, τον Άγιο Στυλιανό, Προστάτη του Σχολείου μας. Αποκορύφωμα της βραδιάς, υπήρξε η συνεστίαση που δόθηκε σε ταβέρνα απόφοιτου της Σχολής στη συνοικία του Σταυρού Λαμίας, με φαγητό, κρασί, τσίπουρο και καλή διάθεση.

Την επόμενη ημέρα, οι απόφοιτοι επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Αγάθωνος, όπου προσκύνησαν και τέλεσαν τρισάγιο στη μνήμη του αγαπημένου παλιού τους δάσκαλου μακαριστού π. Δαμασκηνού, απόφοιτου και καθηγητή της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας.

Ευελπιστούμε σε επανάληψη της όμορφης και εποικοδομητικής αυτής συνάντησης ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά και (προσ)καλούμε και αποφοίτους άλλων ετών να επικοινωνήσουν, να οργανωθούν και να επισκεφθούν συντονισμένα το Σχολείο μας που συνεχίζει ακάματο την πορεία και προσφορά του.

Φωτογραφίες

Εικόνα {{$index + 1}}