1η Ημερίδα Ιστορίας και Αρχειονομίας της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης. Λαμία, Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016.

1η Ημερίδα Ιστορίας και Αρχειονομίας

Το Σχολείο μας συμμετείχε στην 1η Ημερίδα Ιστορίας και Αρχειονομίας της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου της Ι. Μ. Φθιώτιδος, στις 26 Νοεμβρίου 2016, με τη συμμετοχή όλων των Εκκλησιαστικών Σχολείων της χώρας και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής τον φιλόλογο εκπαιδευτικό του Σχολείου μας κ. Καλαντζή Χρήστο.

Οι μαθητές της Α' Λυκείου, κατά το σχολικό έτος 2015-16, με την καθοδήγηση της υπεύθυνης φιλολόγου εκπαιδευτικού κ. Βαμβακά Αλεξάνδρας, ανέλαβαν την αναδίφηση του σχολικού αρχείου της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας και συγκρότησαν έναν αρχειακό κατάλογο των Υπηρεσιακών Βιβλίων, με την ελπίδα ότι θα συμβάλει στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, αλλά και στην πιθανή αξιοποίησή του από ερευνητές και μελετητές. Η εργασία ολοκληρώθηκε με την έρευνα για τη γεωγραφική διασπορά καταγωγής των μαθητών κατά την εικοσαετία 1977 έως 1997.

Τα αποτελέσματα της έρευνας της ομάδας, παρουσίασαν στην Ημερίδα, με εισηγήσεις και διαφάνειες, η υπεύθυνη εκπαιδευτικός Αλεξάνδρα Βαμβακά και οι μαθητές Βλαχόπουλος Αλέξανδρος, Νίκα Επαμεινώνδας και Αγγελούσης Αθανάσιος.

Αφίσα

Ηχητικό

Παρουσίαση της εισήγησης του σχολείου

Αρχειονομία και Ιστορία του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας

Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας: το Προφίλ των Μαθητών του

Βίντεο από το STAR Κεντρικής Ελλάδας

Φωτογραφίες από την Ημερίδα